Top 10 organizatii de mediu din Romania si prezente in mediul online

Category:
Organizatii de mediu active in Romania si prezente in online Casa de Comert Dona

Conpania Casa de Comert Dona NU se ocupa de ridicarea, sortarea sau depozitarea deseurilor pentru persoane fizice sau juridice.

Rolul blogului nostru este de a veni in sprijinul persoanelor interesate. Noi te putem ajuta cu recipientele necesare pentru colectarea si depozitarea selectiva a deseurilor de orice gen.

Cautand pe internet si pe Facebook, urmarind organizatiile mediu semnatare de comunicate de presa sau scrisori deschise am selectat 10 cele mai active organizatii din tara.

Indiferent de nisa in care sunt activi din tot ceea ce inseamna protectia mediului, ca e ecologizare, ca e reciclare sau protectia animalelor, am cautat sa identificam acele organizatii prezente in online.

Am urmarit sa identificam acele organizatii care sunt active pe termen lung, nu doar in cadrul unor proiecte temporare.

Daca vrei sa te implici, sa fii pentru o zi voluntar sau sa-ti folosesti cunostintele pentru a ajuta un astfel de ONG in diferite proiecte sau demersuri, de aici poti incepe.

Poti fi voluntar si doar o singura data, pentru o singura campanie de ecologizare, ceea nu impune un angajament pe termen lung.

Sunt multe metode prin care poti sprijini protejarea mediului, trebuie doar sa vrei sa ajuti cu ceva, putin sau mult, nu conteaza.

Ordinea am stabilit-o in functie de numarul de like-uri de pagina oficiala de Facebook.

Spre suprinderea noastra, locul 1 nu este ocupat de Greenpeace Romania sau WWF Romania, ci de Asociatia Agent Green.

 

Asociația AGENT GREEN – 157.000 de like-uri

Organizatia de mediu Agent Green Facebook Cover Page

Organizatia de mediu din Romania cu cel mai mare numar de like-uri pe pagina de Facebook. Ei se concentreaza pe investigarea „crimelor de mediu, expunerea lor strategica si promovarea solutiilor”.

De asemenea, au un site activ cu multe proiecte si initiative care include si un sistem de donatie sau redirectionare 2% din venit catre ei.

 

WWF Romania – 117.352 de like-uri

Organizatia de mediu WWF Romania Facebook Cover Page Photo

Cea mai mare organizatie ce lupta pentru protectia animalelor si conservarea ariilor protetaje. O organizatie extrem de activa, atat in mediul online cat si in mediul offline.

Pe site-ul lor sau pe pagina de Facebook gasesti zilnic informatii noi sub diferite forme: studii, rapoarte, poze, filme si asa mai departe.

 

Let’s Do It Romania – 88.841 like-uri

Organizatia de mediu Lets Do It Romania Facebook Cover Photo

Organizatia noastra preferata de mediu. Probabil ca este cea mai puternica organizatie de mediu infiintata la noi in tara.

Avand cel mai mare numar de voluntari implicati, Let’s Do It Romania reuseste sa organizeze actiuni de ecologizare si reamenajarea a spatiilor verzi cu cel mai mare impact.

Cea mai mare actiune de voluntariat de Romania, a avut pe 25 septembrie 2010, cand Let’s Do It a organizat Ziua Curateniei.

Foarte activi in toate mediile, au inclusiv aplicatie smart pentru raportarea zonelor in care sunt depozitate deseuri necorespunzator.

Let’s Do It Romania se urmareste identificaea zonelor din oras sau din natura in care sunt depozitate necourespunzator deseurile cu ajutorul raportarilor transmise prin intermediul unei aplicatii SMART.

Am scris un articol despre aplicatiile disponibile in domeniu, unde poti gasi mai multe detalii despre aplicatia Let’s Do It Romania sau altele.

 

Greenpeace Romania – 87.349 de like-uri

Organizatia de mediu Green Peace Romania Facebook Cover Photo

Datorita unui buget consolidat pe care il are disponibil fiind parte din organizatia Greenpeace la nivel Mondial, organizatia din Romania resueste sa fie foarte activa si online si offline.

Pe langa promovarea unui comprotament responsabil fata de mediu, Greenpeace Romania este recunocuta pentru initiative mai putin obisnuite, dar un scop final pozitiv.

Nu odata, am auzit cu toti la stiri cum membrii Greenpeace Romania au incercat blocarea unor proiecte guvernamentale explicand potentialul impact pe care acestea il pot avea.

 

Asociata MaiMultVerde  – 56.891 de like-uri

organizatia de mediu MaimultVerde Facebook Cover Photo

Asociatia MaiMultVedere se concentreaza pe curatenii, plantari, reinverziri, promovarea mersului cu bicicleta si programele de educatie ecologica.

Desi au un site nou pe care gasesti o serie de materiale informative si alte resurse, echipa asociatiei pare a fi mult mai activa pe facebook, postand in fiecare zi.

 

Fundatia Mai Bine Iasi – 9.210 de like-uri

organizatia de mediu Mai Bine Facebook Cover Photo

 

Activi, au un site modern si atractiv, cu ghiduri si multe alte publicatii relevante. Au un blog absolut superb, seamana perfect cu o foaie mare de ziar. Felicitari!

Pe blog se scrie din cand in cand, dar din pacate nu cu periodicitate clara.

 

Asociatia Kogayon – 8.941 de like-uri

asociatia de mediu Kogayon Facebook Cover Photo

Asociatia Koyagon este un ONG local ce se concentreaza pe actiuni de protejarea a mediului la nivel local, in zona Olteniei.

Echipa este recunoscuta ca se implica in managementul „ariilor naturale protejate, conservarea biodiversitatii şi geodiversitatii, ecoturismul, educatia ecologica, informarea si constientizarea publicului, dezvoltarea durabila si cercetarea”.

Site-ul pare a fi parasit, dar in schimb pagina lor de Facebook ofera informatii relevante zilnic.

 

Fundatia Tera Mileniul III – 4.622 de likeuri

fundatia de mediu Terra Mileniul III Facebook Cover Photo

TERRA Mileniul III promoveaza programe de dezvoltare sustenabila la nivel national si international in domeniul energiei, transportului si al schimbarilor climatice.

De asemenea, echipa lor este implicata si in organizarea de cursuri relevante, realizarea de audit-uri pentru firme procesatoare de ambalaje, reciclatori sau colectori de deseuri.

 

Organizatia de mediu Ecopolis – 3.673 de like-uri

organizatia de mediu Ecopolis Facebook Cover Photo

Ecopolis este o organizate neguvernamentala de mediu ce lupta pentru transformarea principiilor dezvoltarii durabile in legi.

Desi au site, pare a nu fi prea activ. Dar pe pagina de Facebook echipa Ecopolis pare destul de activa.

Apar des in proiecte de initiativa legislativa sau cand considera ca un proiect initiat de institutiile abilitate ale statului va avea un impact negativ asupra mediului si dezvoltarii durabile in general.

 

Asociatia GreenItiative – 1.206 de like-uri

organizatia de mediu Greenitiative Facebook Cover Photo

Poate cea mai putin activa dintre toate organizatiile mentionate in articol.

Ceea ce mi-a atras atentia, este ca au proiecte frumoase pana in prezent si par ca se straduiesc in continuare sa fie activi.

 

Concluzie

Conform unui articol publicat de Green Report, in 2015 in care este citat Institul National de Statistica, in Romania existau 1233 din organizatii de mediu.

Daca din toate acestea doar 10 sunt cu adevarat active in online, avem o mare problema. Multe dintre acestea probabil au ramas fara finantare si resursa umana.

Lupta pentru educarea unei societati pentru rasponsabilizarea oamenilor in relatia cu mediul inconjurator nu se poate duce cu cateva organizatii si institutii de stat inactive.

Este nevoie de sprijinul tau, toate aceste organizatii cauta sa recruteze voluntari sau sa stranga donatii pentru diferite actiuni pe care le organizeaza.

E timpul sa te alaturi si tu acestui demers si noi si prietenii nostri, toti sa punem umarul pentru o schimbare cu adevarat.

 

Conpania Casa de Comert Dona NU se ocupa de ridicarea, sortarea sau depozitarea deseurilor pentru persoane fizice sau juridice. Rolul acestui blog este de a veni in sprijinul persoanelor interesate. Noi te putem ajuta cu recipientele necesare pentru colectarea si depozitarea selectiva a deseurilor de orice gen.

TAGS:

Lasă un răspuns