Pubela de gunoi nu este doar pentru gunoi

Category:
reutiliza pubela de gunoi

Conpania Casa de Comert Dona NU se ocupa de ridicarea, sortarea sau depozitarea deseurilor pentru persoane fizice sau juridice.

Rolul blogului nostru este de a veni in sprijinul persoanelor interesate. Noi te putem ajuta cu recipientele necesare pentru colectarea si depozitarea selectiva a deseurilor de orice gen.

Te-ai gandit vreodata ce poti face cu o pubela?

 

Pe de-o parte, sustinand ca si companie colectarea selectiva a gunoiului si reciclarea acestuia, inclusiv pubela de gunoi poate fi abordata similar si deci refolosita.

Pe de alta parte, achizitia de pubele second-hand si nu a celor noi este un pas mic, dar totusi este o contributie la reducerea consumului de plastic si implict a deseurilor.

Pe cale de consecinta, ne-am gandit cum am putea refolosi pubela de gunoi in alte scopuri utile pentru companii si institutii sau chiar pentru gospodarii.

Bineinteles, ca unele propuneri sunt mai usor de realizat, altele mai greu si totul depinde de starea efectiva a pubelei.

Aceste idei pe langa ca dovedesc ca esti o persoana responsabila fata de mediu si consumul pe care-l faci ca individ, companie sau institutie, realizezi si o economie financiara evitand achiztionarea unor noi produse.

 

 1. Ghiveci

Una dintre cele mai simple metode de refolosire a unei pubele de gunoi este eliminand prin taiere partea superioara inclusiv capacul pentru a fi mai mica de inaltime si transformarea ei intr-un ghiveci.

Daca vrei ii poti face cateva gauri pe fund pentru scurgere. Umple-o cu pamant si planteaza flori sau alte plante inauntru.

Exteriorul pubelei poate fi vospsit cu usurinta, iar rotile le poti scoate fara probleme sau le poti lasa pentru a muta cu usurinta noul ghiveci dintr-un loc intr-altul.

 1. Adapost caine, pisica sau alt pet

Poti transforma fara mari complicatii o pubela intr-un adapost pentru un animal de companie.

In primul rand trebuie sa igienizezi perfect pubela. Iti recomandam s-o umpli cu apa fiarta si detergent si s-o lasi asa cateva ore.

Repeta de cateva ori procesul folosind bicabonat si/sau otet.

Ulterior interiorul pubelei poate fi vopsit sau tepetat ca masura extra de igienizare sau pentru design.

Tu alegi daca folosesti sau nu capacul pubelei. In cadrul acestuia ai putea crea o sectiune cu rol de usa pentru accesul animalului.

Poti pune in interior o patura chiar de jur imprejur pe care o poti prinde folosind cuiele de suport cablu si un cablu aferent, din loc in loc pantru a-o fixa.

Pozitioneaza pubela undeva in curte sau intr-un loc sigur in pozitia culcata astfel incat sa fie usor accesibil animalului.

Gata ai un adapot complet inchis si fara probleme cand e frig sau ploua.

 1. Tunel pentru spatiu de joaca pentru copii

Folosind aceeasi metoda de transformare ca in cazul adapostului pentru animale, o pubela poate fi transformata extrem de simplu intr-un tunel pentru spatiul de joaca pentru copii.

Taie fundul pubelei cu ceva foarte bine ascutit si inlatura capacul acesteia. Marginea ramasa in urma taierii trebue imbracata cu cu un berete sau un carton de protectie.

Il poti vopsi sau tapeta si pe exterior cu personaje din desene animate sau intr-o anumita culoare in functie de ce-ai tu nevoie.

 1. Depozit unelte gradina/curte

O alta varianta simpla de-a reutilza o pubela veche este tranformarea ei intr-un suport pentru uneltele de gradina: sapa, lopata, grebla sau altele.

Chiar poti mentine rotile daca nu sunt dezafectate pentru a transporta cu usurinta instrumentele de gradinarit atunci cand persoana responsabila are nevoie de ele.

Daca nu mai are rotile, poate fi folosita asemanator suportului de umbrele, exclusiv pentru depozitarea uneltor.

 1. Semi-roaba pentru transportul diferitelor lucruri sau a zapezii

Folsindu-te de sistemul de roti si de maner poti impinge cu usurinta pubela (ca atunci cand are inauntru deseuri) pentru a transporta diferite lucruri pentru gradina.

De asemenea, iar o poti folosi pentru transportarea zapezii intr-o anumita zona facand loc cailor de acces si locurilor de parcare.

 1. Dipersator de sare/nisip

Desi poate suna ciudat la prima vedere, o pubela poate fi usor transformata intr-un instrument cu care sa se poata dispersa sare si nisip iarna pe suprafete mai mari.

Astfel, poti dezgheta si ulterior dezapezi (folosind o alta pubela transformata in roaba) suprafete mari folosind 2 pubele vechi de gunoi ‘reconditionate’.

Ai idee cam cati bani ai economisit, doar in aceasta situatie?

 1. Cos de rufe sau galeata

Cu riscul de a ne repeta, folosind ma intai tehnica de igienizare prezentata anterior o pubela poate fi folosita inclusiv ca si cos de rufe.

Un cos rufe ieftin si util pentru lenjeria de pat in cazul hotelurilor unde vorbim de cantitati enorme sau in cazul fetelor de masa de catre restaurante.

Astfel se poate economisi o suma considerabila de bani care poate fi reorientata catre alte departamente in cadrul firmei, inclusiv promovare.

In mod similar o pubela fiind taiata la inaltimea dorita si folosind sistemul de roti poate fi tranformata intr-o galeata pentru apa sau altele, usor de transportat.

 1. Trusa de scule, cos de jucarii sau alte mici obiecte,

Am spune, ca in mod evident, o alta posibila reutilizare a unei pubele poate ca si cos de jucarii sau trusa de scule. Pe acelas principiu, pubela poate fi folosita ca un cos-troc pentru de toate.

Nu uita ma intai sa igienizezi complet pubela conform sfaturilor de mai devreme si aplicand eventual chiar si un tapet de jur imprejur.

 1. Suport pentru cosul de baschet de interior

Multe persoane folosesc acasa sau la birou un mic cos de baschet la care arunca cu mingi de burete sau din alte materiale moi, sau chiar din hartie.

Fie ca-l folosesc din placere sau ca metoda de relaxare, dedesupt se poate amplasa un recipient cu rolul de cos de gunoi care sa colecteze practic obiectele cu care se arunca.

In locul achiztionararii unui cos de gunoi suplimenar pentru asta poti transforma o pubela veche eliminand partea superioara cu tot cu capacul lasand inaltimea optima.

Ne-am gandit la o inlocuire eco pentru acest produs.

 1. Pitic de curte/ Om de zapada sau Mascota

Eliminand capacul si rotile pubelei, iar apoi intorcand-o cu fundul in sus avem o constructie stabila care cu ajutorul altor produse la indemana oricui, pubela poate fi transformata in Pitic de curte, om de zapada sau intr-o Mascota.

Tapet, haine vehi, lemn uscat, bucati de plastic si multe altele pot fi utilizate pentru imbracarea ‘personajului’.

 1. Picior pentru masa stand-up sau scaun

Datorita inaltimii si stabilitatii odata cu eliminarea sistemului de roti, pubela poate fi folosita ca suport sau picior pentru o masa de tip stand-up.

Adaugand un blat deasupra si vopsind sau tapetand totul masa va avea un aspect extrem de placut si incadrat in orice design de curte sau chiar de interior.

O idee excelenta pentru baruri, cafenele si restaurante care au nevoie de mobilier pentru gradina.

 1. Canapea sau scaun

Ce? O da, e posibil si inca foarte usor. Orice cuvant e de prisos in fata acestor poze:

Concluzie

Acestea sunt doar cateva idei care pot fi aplicate pentru transformarea unei pubele.

Sunt multe alte idei care pot fi adaugate acestei liste si care poti fi puse in practica de aproape oricine fara pregatiri prealabile.

Creativatea nu are limite.

Acelas principiul l-am aplicat si in cazul sticlelor din plastic si am gasit mai mult de 10 idei de reutilizare a pet-urilor de plastic pe care Pe de-o parte le achizitionam zilnic.

Tu alegi cum reactioneazi fata de impactul pe care-l ai asupra mediului. Contributia fiecaruia conteaza.

Alte idei poti gasi urmarind blog-ul nostru abonandu-te sau urmarind cele mai importante organizatii in domeniu.

TAGS:

Lasă un răspuns