Pinterest – sursa de idei pentru reciclare creativa

Category:
Idei pentru reciclare creativa pe Pinterest

In mod suprinzator nu pe Facebook, ci pe Pinterest gasesti cele mai multe idei pentru reciclarea creativa.

Din acest motiv am si realizat acest articol. Pentru a te indruma catre Pinterest, daca te pasioneaza reciclarea creativa selectand cele mai active conturi.

Probabil datorita faptului ca acest principiu isi are originea in S.U.A. gasim o comunitate impresionanta in reciclarea creativa pe Pinterest dar si pe alte platforme de social media mai putin utilizate in Romania.

Un alt argument in favoarea Pinterest-ului in acest domeniu, fata de Facebook, este posibilitatea de a gasi continut din Pinterest in timp ce cauti pe Google.

Astfel, continutul pe care tu il publici pe contul propriu de Pinterest sau pe cel oficial al angajatorului este mai usor accesibil de catre utilizator.

Mai mult decat atat, posibilitatea de-ati salva si organiza dupa bunul plac panourile de interes permite o organizare considerabil mai buna a continutului.

Chiar daca acesta se dubleaza in momentul in care cineva salveaza un panou deja existent pe Pinterest in contul propriu.

Calitatea unei pagini de Pinterest nu esta evaluata in functie de numarul de panouri sau pinuri.

Un cont de Pinterest este evaluat dupa numarul de abonati pe care-i are in total, dar si pe fiecare panou.

Un numar mare de abonati este un indicator pentru calitatea continutului publicat.

Poate se publica mai rar, dar lucrurile sunt utile si interesante, sau poate continutul mai vechi este sters cu timpul si astfel nu ajung sa aibe un numar mare de pinuri.

Cel mai util instrument din Pinterest este posibilitatea salvarii pozelor care-ti plac oriunde le gasesti pe intenet, daca-ti instalezi Add-on-ul de rigoare in browser.

Daca tot nu vrei sa-ti faci cont sau deja folosesti Pinterest, panourile de mai jos apartin unor conturi care au in spate un site sau un blog.

Le poti urmari activitatea prin intermediul Pinterest sau prin newsletter.

Panoul Pinterest Repurpose and Recycling

39 de Pinuri 179.958 de abonati

La prima vedere pare foarte greu de crezut, 39 de pinuri la 179.959 de abonati.

Dar cum spuneam, nu conteaza numarul de pinuri sau panouri ci numarul de abonati.

Asa cum se auto descriu, pe contul lor gasesti: idei creative si proiecte DIY pentru reciclare, transformarea si reutilizarea unor produse precum obiectele de decor sau vestimentatia.

Din pacate ultima postare este din 2014, deci putem prezuma ca cel putin acest panou este abandonat, dar continutul deja existent este inca util.

Panoul Pinterest Recycled Art Projects & Ideas

4.328 de Pinuri si 47.848 de abonati

Se concentreaza pe constructia de „obiecte de arta” folosind resturi si gunoi destinat initial aruncarii.

Astfel, pe pagina lor Pinterest gasesti obiecte de decor si obiecte utile pentru casa si locul de munca.

Majoritatea continului provine de pe site-urile: www.recycleart si www.creativespotting.com

Te poti alatura comunitatii si poti impartasi cu abonatii panoului creatiile personale in arta reciclarii.

O sursa de inspiratie de incredere pentru cei care au o meserie creativa sau lucreaza in mod direct cu acestia: arhitecti, designeri (de interior, produs, grafic, web), sau comunicare.

Panoul Pinterest Creative Recycling Ideas

1.178 de Pinuri si 43.211 abonati

Un panou de Pinterest actualizat des in care gasesti idei de reciclare up-cycle, reutilizare si transformare a produselor de zi cu zi in ceva nou, pentru stilul tau de viata sau pentru acasa.

Multe dintre ideile pentru casa pot fi aplicate si la locul de munca indiferent daca lucrezi pentru o companie sau institutie si pot reprezenta forme de economisire financiara.

Atat curentul vintage cat si reciclarea produselor sunt 2 curente in trend de ceva timp in toata Europa si asa cum pot fi aplicate acasa, ar putea fi replicate la locul de munca.

Un panou excelent pentru cei care au nevoie de idei noi din domeniul modei, bloggeri de stil de viata sau DIY.

Panoul Pinterest Recycle

188 de Pinuri si 39.951 de abonati

Un panou ce se concentreaza pe reciclarea deseurilor in care gasesti idei, jucarii si proiecte de activitati pentru copii.

Este un panou ideal de urmarit pentru gradinite (private sau de stat), after-school-uri, cluburi (tematice) de copii sau scoli primare.

Panoul Pinterest Recycle Tips

1.350 de Pinuri si 3.542 de abonati

Desi aparent autodescrierea spune tot depre acest panou, fiind vorba de „idei de reciclare distractiva a anvelopelor” gasim si alte idei.

Cu toate acestea, pinurile dominante sunt cu privire la reciclarea anvelopelor.

Asa ca, daca ai acces la multe anvelope, detii un service sau o spalatorie acest panou este o buna sursa de idei despre ce poti face cu ele.

Pe de-o parte poti transforma sediul, fie el service, spalatorie sau altele si sa economisesti banii pe care i-ai fi cheltuit pe obiecte dedicate dar si sa protejezi si mediul evitand trimiterea anvelopelor la groapa de gunoi.

Panoul Pinterest Creative Recycling

121 de Pinuri si 2.404 abonati

Este un panou in care gasesti de toate nu se concentreaza pe un singur tip de produs final sau in functie de cui i-ar fi utile ideile propuse.

Totusi, ideile impartasite pe acest panou sunt foarte frumoase si sigur utile pentru cineva.

Panoul Pinterest Recycled Art

99 de Pinuri si 1.589 de abonati

Un alt panou pentru idei de reciclare a diferitelor materiale si transformarea lor in obiecte de arta, dar mult mai mic comparativ cu Panoul Recycled Art Projects & Ideas.

Pare o combinatie intre arta si anvelope, avand destul de multe produse finale realizate din cauciuc.

Cu toate acestea, ideile pe care le gasesti sunt cel putin comparabile cu celalalt panou similar.

Incredibil ce poti face cu resturile aparent inutile.

Astfel, contul este util pentru o gama larga de companii sau persoane.

Efectiv ideile propuse le poti aplica in cadrul institutiei, in cadrul companiei la care lucrezi sau pe care o conduci.

O canapea din anvelope este utila oricarei firme sau institutii care are un sediu cu o sala de asteptare sau spatii de relaxare, mai ales atunci cand nu ai buget pentru mobilierul obisnuit.

Panoul Pinterest Reuse, Repurpose, Recycle

566 de Pinuri si 25.344 de abonati

Un panou cu pinuri bine alese, fara a se repeta produsul final, unde gasesti idei pentru aproape orice obiect din casa, dar care pot fi folosite si la locul de munca: mobilier, veioze, lampi, borcane sau alte recipiente, ghivece, suporti si solutii ingenioase de depozitare.

Toate acestea pot fi utilizate pentru transformarea spatiului de lucru intr-o companie sau institutie.

Practic poti schimba atmosfera de la locul de munca cu investitii minore.

Impresia de nou ce se creeaza in mintea unei persoane atunci cand mobilierul dintr-o camera este rearanjat sau cateva lucruri noi sunt aduse, poate fi replicata cu usurinta si pentru un birou individual, un spatiu deschis sau o sala de conferinta din orice sediu firma/institutie.

Panoul Pinterest Creative Recycling Ideas

165 de Pinuri si 237 de abonati

Imi place acest panou pentru ca de aici ma pot inspira in privinta unor idei foarte bune pentru cadouri personale cat si corporate.

Sunt multe situatii in care avem nevoie sa cumparam un cadou fie in context personal fie profesional si nu suntem multumiti de ideile pe care le avem atunci.

Un cadou hand-made fie el si din materiale reciclate are o valoare personala mult mai mare pentru oricine comparativ cu un cadou cumparat in graba din primul magazin.

Concluzie

Daca stii si tu alte panouri utile, te rugam sa ne scrii pe mail sau Facebook ca sa le adaugam in articol. Pinterest-ul este doar o platforma de social media, mai sunt si altele pe care pot exista comunitati serioase, pe cale de consecinta continut de calitate relevant.

Ne gandim sa extindem cercetarea si pe alte platforme precum Flickr sau Thumblr, chiar daca sunt mai putin folosite in Romania, dar s-ar putea sa gasim continut de foarte buna calitate pe care sa-l promovam pe retelele social media folosite in Romania.

Conpania Casa de Comert Dona NU se ocupa de ridicarea, sortarea sau depozitarea deseurilor pentru persoane fizice sau juridice. Rolul acestui blog este de a veni in sprijinul persoanelor interesate. Noi te putem ajuta cu recipientele necesare pentru colectarea si depozitarea selectiva a deseurilor de orice gen.

TAGS:

Lasă un răspuns