Evita mirosurile neplacute de la pubelele de gunoi

Category:
mirousi neplacute deseuri

Indiferent daca vorbim de o firma, institutie sau simpla gospodarie, trebuie sa stii cum sa eviti mirosurile neplacute de la pubelele de gunoi.

Vine vara, temperaturile ridicate vor determina mirosuri neplacute in randul deseurilor ce contin orice resturi de mancare.

Nu lasa mirosurile neplacute sa afecteze clientii si vizitatorii sediului tau.

Pe langa mirosurile neplacute, deseurile expuse la temperaturi mari pot produce probleme de igiena atragand diferite animale si insecte nedorite in zona.

Iar de aici, lucrurile pot degenera si mai rau, poti primi amenzi pentru ca nu ai depozitat corespunzator deseurile.

 

  • Spala tomberoanele/pubelele dupa fiecare predare a deseurilor catre masina de gunoi

Cel mai bun moment pentru spalarea pubelelor sau a cosurilor de gunoi este cand sunt goale. Acest lucru se intampla atunci cand este predat gunoiul catre compania de salubrizare.

Tomberoanele/pubelele trebuie spalate de fiecare date cu foarte multa apa, atat pe interior cat si pe exterior, folosind detergent sau/si otet pentru a anihila mirosurile puternice.

Descopera mai multe sfaturi despre cum sa speli si sa igienizezi tomberoanele/pubelele de gunoi.

 

  • Foloseste saci din plastic adecvati pubelelor sau cosurilor de gunoi pe care le folosesti

Intotdeauna, este necesara folosirea pungilor din plastic sau a sacilor de gunoi pe masura recipientului in care depozitezi gunoiul.

Redu pe cat posibil contactul direct al gunoiului cu recipientul de depozitare.

 

  • Sigileaza/inchide cat mai bine saci de gunoi inainte de a-i arunca in tomberon/pubela

In mod similar, principiul se aplica si cosurilor de gunoi din interior.

Astfel, asgiura-te ca deseurile sunt colectate in saci menajeri aferenti cosurilor de gunoi pe care ulterior le depozitezi in pubele sau tomberoane care la randul lor sunt in saci din plastic.

 

  • Colecteaza selectiv deseurile

Colectarea selectiva a gunoiului te ajuta sa eviti mirosurile insuportabile datorate gunoiului. Nu tot gunoiul pe care il producem, indiferent de obiectul de activitate, degaja miros.

Din acest motiv, colectarea si depozitarea gunolui care emana mirosuri trebuie facute in conditii maxime de igiena.

Folosind saci menajeri doar pentru gunoiul mirositor, riscul de a se deteriora si posibilitatea raspandirii mirosurilor neplacute sunt foarte scazute.

Tuturor, ni s-a intamplat ca sacul de gunoi sa se sfasie sau se taie la propriu datorita unei sticle de plastic sau datorita unei cutii de carton pentru pizza.

 

  • Creaza un spatiu amenajat sau fereste pubelele/containerele de temperaturi ridicate

Un alt criteriu important in aparitia mirosurilor neplacute este temperatura ridicata. Incearca sa reduci pe cat posibil expunerea containerelor de depozitare a gunoiului la caldura si/sau soare.

Acestea duc la deterioarea rapida si intr-o stare avansata de degradare a resturilor de mancare, dar in acelas timp si la inmuierea sau chiar topirea plasticului.

 

  • Cumpara mai multe pubele second-hand si foloseste-le prin rotatie

O abordare aparte ar fi ca in locul achizitionarii a 3 pubele noi, spre exemplu, sa cumperi 5 sau chiar 6 pubele second-hand pe care sa le rotesti in colectarea gunoiului.

Astfel, ai posibilitaea de a igieniza mult mai bine cosurile de gunoi si tomberoanele si pot fi lasate mai mult timp la aerisit. Poti folosi si pastile de miros de lamaie sau menta pentru a schimba complet mirosul din interior recipientului de gunoi.

 

  • Foloseste cutiile de compost (facultativ)

Cutiile de compost sunt solutia ideala pentru a scapa complet de problema mirosurile din deseuri.

Resturile de mancare sunt sursa mirosului si a posibililelor probleme de igiena. Aruncandu-le direct in cutia de compost fara sa mai ajunga in pubele, sursa mirosului a fost complet izolata.

Tot procesul de igienizare devine mai simplu atunci cand folosesti cutia de compost. Chiar spalarea pubelelor de gunoi poate fi facuta mai rar si poti rneunta la sacii de gunoi pentru pubele.

 

Concluzie

Cat de curand colectarea selectiva va fi si obligatorie in Romania atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.

Colectarea selectiva te va ajuta foarte mult sa eviti mirosurile neplacute generate prin depozitarea deseurilor.

Chiar daca nu vei investi intr-o cutie de compost, daca aplici celelalte sfaturi cu siguranta nu vei intampina probleme de acest gen.

Oricand poti apela la ajutorul aplicatiilor pentru colectarea deseurilor de diferite tipuri pentru a nu fi necesare eforturi suplimentare din partea ta sau a celorlalti.

TAGS:

Lasă un răspuns